onsdag 15 oktober 2008

Maud bedriver smutskastning

Har med viss tillförsikt följt de senaste debatterna mellan regering och opposition. Det är tydligt att regeringen är defensiv och har en kraftig övertro till marknadens förmåga att lösa jobbkrisen. Det är också oroande för borgerligheten att statliga konjunkturinsitutet räknar med en arbetslöshet på 7% redan nästa år. En arbetslöshet som med andra ord är högre än den var när högern tillträdde. Anders Borg sa vid regeringens tillträde att "först efter två år kommer man kunna se effekterna av den borgerliga regeringens ekonomiska politik". Nu syns effekterna: högre arbetslöshet, nolltillväxt, ökade socialbidragskostnader i 58% av landets kommuner (vilket Reinfeldt förövrigt skyller på invandrarna), 500 000 fler utan arbetslöshetsförsäkring. Detta är det ekonomiska facit vi nu kan ge Anders Borg och högern efter två år vid makten.
Det är graverande och då var ändå svansföring som högst i dessa frågor. Vad blir facit när vi tillåter oss diskutera miljön och jämställdheten, vårdköerna eller lärartätheten?

Förövrig noterar jag att Maud Olofsson alltmer framstår som pitbullen från borgerligheten. Hon ljuger grovt om S budgettak och hon sänker sig till en nivå där hon beskyller Sahlin för att inte kunna ekonomisk politik. Jag har aldrig haft förtroende för rymdminister Olofsson från Robertsfors och jag antar att svenska folket känner detsamma. Centerpartiet är död som politisk rörelse sa en kurskamrat till mig häromdagen. De första att gratulera är väl den svenska landsbyggden och de som värnar ett vänligt politiskt samtal.

/T

Inga kommentarer: