tisdag 25 november 2008

Vilket är Sveriges mest meningslösa parti?

Har roat mig med att titta på framtiden för Sveriges politiska partier. Här kommer däför den ultimata listan. Vilka går en ljusnande framtid till mötes? Och vilka är dödsdömda? Först ut är platserna sex och sju. Kom ihåg att listan är relativ och att jag utgår från partiernas möjlighet att lyckas från det läget de är i idag. Listan är omvänd och vi börjar med dem jag tror har bäst chanser att lyckas framöver. Två partier om dagen och ett när vi korat "vinnaren" av Sveriges mest meningslösa parti.

7. Miljöpartiet. Lattemorsorna blir allt fler. De "kravmjölks drickande" studenterna likaså. De solidariskt individualistiska miljöpartiet har stora chanser att fördubblas de kommande valen. Att den där skäggprydde urtypen från Ljusdal lämnat partiet lär väl inte göra oddsen sämre för en ljusnande framtid.

Prognos: 90% ljus framtid.

6. Moderaterna. Reinfeldt, Borg och Schlingman drömmer om det stora allmänborgerliga och regeringsdugliga partiet. De tittar på tyska CDU och drömmer. Visst, moderaterna kan bli ett 30% parti på sikt. Den borgerliga smörklicken som röstade på Lejonkungen 2002 kom "hem" 2006. Lyckas man göra sig av med timbrohögern finns alla möjligheter att på sikt bli det totalt dominerande högerpartiet. Faktum är att de andra borgerliga partierna verkar vara tillräckligt korkade för att acceptera det.

Prognos: halvklar men ljus. 75% chans till framtida succéer.



Schlingis är moderat

Inga kommentarer: